Розрахунок динамічних характеристик оболонки паливного резервуару - Гайдайчук, В. В.; Киричук, О. А.; Кузько, О. В.; Палій, О. М. (КНУБА, 2010)
Проведений аналіз впливу статичного тиску рідини на спектр власних частот резервуару для зберігання палива. На першому етапі обчислень в геометрично-нелінійній постановці розрахований напружено-деформований стан оболонки баку при різних рівнях наповненості паливом. Одержано п’ять нижчих власних частот та форм коливань порожнього бака паливного резервуару. Визначені власні частоти та форми коливань баку при різних рівнях наповненості його паливом.
Keywords: паливний резервуар; оболонки; частоти власних коливань; екологічна безпека