Двійники соборів - Ященко, О. Ф. (My University, 2019)
В статті розглядається історія будівництва Успенського собору у м. Золотоноша. Надані приклади схожих соборів та аналіз за планувальними, стилістичними та конструктивними особливостями.
Keywords: м. Золотоноша; Успенський собор; церква Різдва Христового в Городищах; Покровська церква у селі Антонівка; Троїцька церква; Подвір'я Введенського ставропігійного чоловічого монастиря Оптина пустинь; Собор Різдва Богородиці в Козельщині; вівтар; російсько-візантійський стиль; купол; баня; арочно-стійкова система; апсида