Еволюція функціонально-планувальних форм містоутворення (на прикладі поселень Закарпаття) - Голик, Й. М.; Кайнц, Д. І. (КНУБА, 2015)
Проводиться аналіз класичних гіпотез формування функціонально-планувальних форм поселень. Досліджені і пророблені основні вчення в галузі форм поселень, на основі яких досліджуються форми поселень Закарпаття у специфічних умовах.
Keywords: містоутворююча функція; форми; періоди; містоутворення; 711.1"71"