Визначення поняття блокчейн (blockchain), його види, сфери застосування, позитивні та негативні сторони - Кореновський, Ілля (КНУБА, 2024)
У роботі досліджується роль та значення технології блокчейн у сучасному світі, а також її широке застосування в різних сферах. Починаючи з визначення базових принципів блокчейну як децентралізованої технології зберігання даних розглянуто структуру блокчейну, його складові частини. Технологія розглянута через практичне застосування в таких галузях, як логістика, медицина, енергетика та електронне голосування, проведений аналіз переваг блокчейну, зокрема його безпеки, прозорості та стійкості до підробок, а також недоліків, таких як складність технології та значні витрати енергії під час перевірки транзакцій.
Keywords: блокчейн; блоки; вузли (ноди); хеш-функції; децентралізація; 004.658.2