Сталий розвиток територій: інноваційні підходи до збереження довкілля та відновлення земель при будівництві інженерних комунікацій - Вань Т. Б.; Фіть Д. Б.; Хасанов Р. Т. (ТОВ «ЕКОІНВЕСТКОМ», 2025)
У процесі будівництва та прокладання інженерних комунікацій важливим завданням є забезпечення балансу між техногенним навантаженням та збереженням екологічної рівноваги територій. Дотримання вимог природрохоронного законодавства та принципів раціонального землекористування сприяє мінімізації негативного впливу на довкілля та забезпечує умови для подальшої рекультивації земель.
Keywords: відновлення земель; підходи інноваційні; будівництво інженерних комунікацій