Декоративні особливості феномену «води» для архітектурно-ландшафної практики сучасності: статика та динаміка рідини - Рубан, Л. І. (КНУБА, 2017)
Cтаття спрямована на вивчення декоративних особливостей феномену «води» в залежності від фізичного стану в сучасній теорії містобудування та ландшафтної архітектури. Головна увага в статті приділена вивченню та аналізу водного компоненту для архітектурно - ландшафтної практики як рідини. На основі узагальнення наявного світового проектного досвіду виявлено різноманіття композиційних засобів та прийомів щодо використання декоративних особливостей води в рідкому стані для архітектурно-ландшафтної організації міських територій. Розглянуто статичні та динамічні форми водного компоненту
Keywords: архітектурно-ландшафтна організація територій; прибережні та водні території; декоративні особливості феномену «води»; фізичний стан води - рідина; динаміка; статика