Дослідження моделей механічної характеристики асинхронного двигуна з короткозамкненим ротором - Ромасевич, Ю. (КНУБА, 2013)
У статті проведено аналіз моделей механічних характеристик асинхронного двигуна з короткозамкненим ротором. Досліджено статичні та динамічні механічні характеристики двигуна. Динамічна механічна характеристика представлена у вигляді системи диференціальних рівнянь визначених для обертових координат. Момент опору прийнято ступінчастою функцією. Для аналізу використані кінематичні, динамічні та електричні показники. Встановлено розбіжності у вказаних показниках для різних моделей механічної характеристики. Встановлено рекомендації щодо використання моделей механічних характеристик для різних розрахунків асинхронних приводів.
The research of asynchronous motor mechanical characteristic models
Keywords: асинхронний електропривод; механічна характеристика; модель; пуск; ступінчасте навантаження; асинхронный электропривод; механическая характеристика; модель; пуск; ступенчатая нагрузка; asynchronous electric drive; mechanical characteristics; model; start-up; step load; 621.313.333