Світло і колір як головна формоутворююча компонента в архітектурному образі - Кондрацька, О. І. (КНУБА, 2018)
В статті розглянуто ідею формотворення архітектурного образу, коли головним компонентом є система світло-колір (С+К). Ця гіпотеза підтверджується практичними доробками сучасних архітекторів, які ставили головним компонентом образу колір. В роботі пропонується розглядати такий головний компонент як взаємоузгоджену систему світла і кольору з урахуванням кількісних показників всіх складових станів і їх взаємовплив. Це дозволить формувати світло-кольоровий архітектурний образ цілеспрямовано і керовано.
Свет и цвет как главный компонент формообразования в архитектурном образе
Light and color as the main formating components of the architectural image
Keywords: архітектурний образ; світло; колір; система; архитектурный образ; свет; цвет; система; architectural image; light; color; system