Сучасний блок-пост на основі інтелектуальної вогневої системи - Кисіль, О. В.; Михальченко, С. В. (КНУБА, 2016)
У статті досліджено актуальність такого невід‘ємного елементу фортифікаційного комплексу як високоефективні оборонні споруди на основі довгострокової інтелектуальної вогневої системи. З урахуванням світового досвіду, описана методологія нових підходів до технології проектування та будівництва споруд такого типу.
Keywords: блок-пост; фортифікаційний комплекс; інтелектуальна вогнева система; довгострокова вогнева точка; будівельний 3Д друк; 355.7: 624.01: 725.18