Особливості роботи напірних похильних збірних дренажних трубопроводів при наявності похилу рівня ґрунтових вод - Кравчук, Андрій; Кравчук, Олександр; Возний, Олександр (Науковий журнал "Технічні науки та технології", 2024)
На основі аналізу системи диференційних рівнянь, які описують рух рідини в збірних дренажних трубопроводах, що прокладені і працюють при наявності певного похилу рівня ґрунтових вод, запропоновані досить прості і зручні для застосування аналітичні залежності для розрахунку основних гідравлічних і конструктивних характеристик таких труб. Досліджено, як величина геометричного похилу прокладання дренажної труби та рівень ґрунтових вод впливає на її розрахункові характеристики.
Оperational features of inclined collecting drainage pipelines in the presence of groundwater level slope
Keywords: збірний дренажний трубопровід; гідравлічний коефіцієнт тертя; коефіцієнт фільтрації; фільтраційний опір; геометричний похил дренажної труби; змінна витрата рідини; 532.5; 631.62; 621.643