Аналіз становлення системи менеджменту якості: перспективи розвитку в Україні - Савчук, І. А. (КНУБА, 2019)
Розглянуто сутність, особливості та досягнення основних етапів розвитку систем управління якістю. Проаналізовано досвід становлення систем управління якістю в Україні від часів СРСР до здобуття незалежності. Розглянуто досвід впровадження та функціонування систем управління якістю на прикладі Японії. Визначено необхідність впровадження систем менеджменту якості на підприємствах для збільшення кількості міжнародних ринків збуту та поліпшення в економіці країни.
Тhe analysis of development of quality management system: a key study prospects of development in Ukraine
АНАЛИЗ СТАНОВЛЕНИЯ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА: ПЕРСПЕКТИВЫ РАЗВИТИЯ В УКРАИНЕ
Keywords: системи управління якістю; конкурентоспроможність; якість; управління якістю; контроль якості; quality management systems; competitiveness; quality; quality management; quality control; качество; системы управления качеством; контроль качества; управление качеством