Еволюція просторової організації території Києва: проблеми методології прогнозування - Плешкановська, Алла Михайлівна (Бескиди, 2019)
Прогнозування та обґрунтування розвитку та перспективної просторової організації території містобудівних систем різного ієрархічного рівня є основним завданням містобудування [1, с. 35]. Закон України «Про регулювання містобудівної діяльності» в якості основного виду містобудівної документації на місцевому рівні, призначеної для обґрунтування довгострокової стратегії планування та забудови території населеного пункту, визначає генеральний план населеного пункту [2, ст. 17]. Основне креслення генерального плану є візуалізацією існуючої та перспективної просторової організації території населеного пункту.
Keywords: просторова організація території містобудівних систем; містобудівна діяльность; просторова організація території Києва