Прогнозування ризиків збитків від повеней на ріках за даними моніторингу - Стефанишина-Гаврилюк, Ю. Д.; Стефанишин, Д. В.; Трофимчук, О. М. (КНУБА, 2015)
Розглянуто задачу прогнозування ризиків збитків від повеней за даними моніторингу як добутків збитків та ймовірностей перевищення ма-ксимальних витрат води. Запропоновано новий метод прогнозування ризиків збитків від повеней за даними моніторингу на основі ситуаційних та індук-тивних моделей. Задача вирішується на прикладі моделювання ризиків збит-ків від руйнівних повеней в басейні р. Тиса в залежності від максимальних витрат води р. Тиса, що визначалися на гідрометричному посту Вилок.
Keywords: ймовірність перевищення; індуктивна модель; максимальні витрати води; повінь; ризики збитків; ряди динаміки; ситуаційна модель