Особливості навчання фізики у будівельних вищих навчальних закладах. - Петруньок, Т.Б. (Наукові записки Бердянського державного педагогічного університету. Педагогічні науки : зб. наук. пр., 2015)
Будівництво як галузь виробництва тісно пов'язана практично з усіма сферами діяльності людини. Стан будівельної галузі значною мірою впливає на рівень економіки країни в цілому, її обороноздатність. Ця особливість зумовлює потребу у великій кількості висококваліфікованих фахівців, попит на яких постійно зростає. Саме тому в умовах інтенсивного розвитку будівельної техніки, будівельних технологій і матеріалів ґрунтовна фундаментальна підготовка студентів будівельних університетів набуває ще більшого значення, визначає принципово нові підходи до професійної освіти, що зумовлює важливу особливість підготовки фахівців будівельної галузі з фізики.
Keywords: навчання фізики, навчання майбутніх фахівців будівництва та цивільної інженерії; 378. 371 : 53