Надземні пасажирські об’єкти як просторові орієнтири міста - Проляка, Т. О. (КНУБА, 2011)
в статті розглядаються особливості інтеграції утилітарних мережних об’єктів в якості візуальних орієнтирів міста (на прикладі пасажирських станцій міського наземного швидкісного рельсового транспорту). Визначається тип домінування пасажирських об’єктів в міському середовищі, ієрархія пасажирських об’єктів на рівні мережі та міста. Пропонується створювати художньо-просторові єдності на основі використання комунікаційних та структуруючих якостей мереж пасажирських об’єктів
Keywords: пасажирські об’єкти наземного швидкісного рельсового транспорту; домінанта; орієнтир; структурно-просторова єдність міста; 725.3