Поняття усамітнених хвиль та методи їх опису - Морозова, Г. В. (КНУБА, 2013)
Наведено деякі відомості про усамітнені (відокремлені) хвилі (так звані солітони), які можна описати нелінійними диференціальними рівняннями типу sin-Гордона і Кортевега-де Вріза, і розглянуто приклади їх впровадження при моделюванні механічних пристроїв.
Keywords: хвилі усамітнені (відокремлені); солітон; рівняння sin-Гордона; рівняння Кортевега-де Вріза; 530.182.1