Інструменти інформаційно-аналітичного супроводу процесів моніторингу - Стрижак, О. Є. (КНУБА : ІТГІП, 2014)
У статті розглядаються питання щодо використання конструктивних властивостей теорії онтологій при проектуванні та побудові інформаційно-аналітичних систем на основі таксономій, як певного типу нормальних систем. Визначаються певні моделі таксономій та їх застосування при вирішенні завдань ІАС. Описуються механізми формування множини таксономій та ієрархій на основі певних властивостей концептів онтологій. Визначаються механізми вирішення задач вибору на основі використання альтернативних тавтологій і таксономічних моделей, які формуються на їх основі.
Keywords: онтологія; тавтологія; таксономія; альтернатива; 681.518-028.68; 005.94:004.9