Проблеми нормативно-правової бази сфери містобудування: що необхідно здійснити для їх вирішення - Дюжев, С. А. (КНУБА, 2018)
Зроблено критичний аналіз змісту, нормативних показників і розмірності окремих параметрів для прийняття планувальних і проектних рішень, що запропоновані у новому нормативному документі ДБН Б.2.2–12:2018. Продемонстровано, що неприйнятним для завдання відродження та удосконалення архітектурно-містобудівної сфери є спроби ототожнення (підміни) понять "містобудування" і "просторове планування", що провокує закріплення негативних тенденцій виродження стратегічної ролі містобудівної документації в умовах неефективного державного і місцевого менеджменту. Наведені приклади помилкових чи невдалих термінологічних визначень, нормативних положень та показників, що потребують редагування, узгодження чи вилучення як контроверсійних на наступних етапах внесення змін у даний базовий нормативно-правовий документ.
Проблемы нормативно-правовой базы сферы градостроительства: что необходимо осуществить для их решения
THE PROBLEM OF THE NORMATIVE AND LAW BASE IN THE SPHERE OF CITY PLANNING: WHAT IS TO BE ACCOMPLISHED FOR THEIR SOLVING
Keywords: нормативно-правова база; нормативні показники; термінологія; містобудування; містобудівна документація; землекористування; сельбищні та житлові території; житлова забудова; рекреаційні території; транспортна інфраструктура; вулично-дорожна інфраструктура; планувальні обмеження; нормативно-правовая база; нормативные показатели; терминология; градостроительство; градостроительная документация; землепользование; селитебные и жилые территории; жилищная застройка; рекреационные территории; транспортная инфраструктура; улично-дорожная инфраструктура; планировочные ограничения; normative and law base; normative showing; terminology; city planning; city planning documentation; land use; residential and housing territories; house building; recreational territories; transport infrastructure; street and road infrastructure; planning limitation; 711.2:711.4.01