Регіональний вимір електоральних процесів України (на прикладі Івано-Франківської області) - Климончук, Василь Йосифович (Бескиди, 2017)
Надзвичайно важливим механізмом суспільних відносин в Україні на сучасному етапі є вибори. Вони є основою демократичного суспільства, головною формою політичної участі громадян. Зокрема, вибори забезпечують легальність і легітимність влади, конкуренцію в боротьбі за владу, ротацію національної і регіональної еліти. Також виборчий процес відбувається в рамках правил, установлених виборчою системою і в умовах відповідного соціокультурного середовища.
Keywords: електоральний процес; регіональний вимір; політичні вибори; 342.8(477.86)