Індекс людського розвитку та індекс стану навколишнього середовища як індикатори формування сталого розвитку України - Клюшниченко, Євген Єлисійович; Осипенко, Катерина Валеріївна (Бескиди, 2019)
Науково-технологічна, соціальна, економічна та екологічна ситуація України на сучасному етапі має значні відставання, порівняно з більш розвиненими країнами світу. Україна у 2017 році за ІЛР посіла 88 позицію з189 країн світу, а за ІСНС – 109 позицію зі 180 країн-учасників звітів. Для формування сталого розвитку населених пунктів України, необхідно притримуватись балансу потреб населення, економічного прогресу та збереження природних ресурсів і навколишнього середовища.
Keywords: індекс людського розвитку; індекс екологічної сталості; індекс стану навколишнього середовища; сталий розвиток