Оцінка точності визначення відстаней за результатами опрацювання аерофотознімків з БПЛА - Атаманенко, Ю. Ю. (КНУБА, 2017)
Для встановлення обґрунтованості використання БПЛА під час картографування ДТП виконано порівняння класичних методів створення планів з методом побудови плану на основі використання технологій дронів DJI. Експериментальне випробування, здійснене на дослідному полігоні, полягало у виконанні тахеометричної зйомки, GPS-зйомки та аерофотозйомки з DJI Phantom 3 Professional. Матеріали зйомок опрацьовано в програмному забезпеченні Delta Digitals, кінцевим результатом стали варіаційні ряди відстаней визначених зйомок. Виконано математичну обробку результатів подвійних нерівноточних вимірів відстані між марками на дослідному полігоні. Наведено математичні моделі апроксимації залежності середніх квадратичних похибок від різниці між довжиною виміряних відстаней, різниці між довжиною виміряних відрізків і довжиною виміряних відстаней, середніх квадратичних похибок довжини виміряних відстаней.
Оценка точности определения расстояния по результатам обработки аэрофотоснимков с БПЛА
Evalution of distancesdetection accuracy by the results of air photographing processing with UAV
Keywords: БПЛА; відстані; тахеометрична зйомка; GPS-зйомка; програмне забезпечення Delta Digitals; подвійні нерівноточні виміри; середня квадратична похибка; 528.11