Дослідження динаміки роботи встановленого на пружну опору стрілового маніпулятора - Міщук, Д. О. (КНУБА, 2017)
В перехідних режимах при роботі маніпулятора виникають коливання його виконавчої системи, які є наслідком нерівномірної роботи приводу, неврівноваженості механічної системи та пружних деформацій металоконструкції. Для встановлення взаємозв'язків між геометричними і силовими параметрами маніпулятора та параметрами пружних деформацій побудовано динамічну та математичні моделі, що описують динаміку руху його стріли. В досліджені пружні деформації представлено у вигляді додаткового кута повороту основи стріли.
RESEARCH DYNAMICS OF THE BOOM MANIPULATOR MOUNTED ON ELASTIC RESISTANCE
Keywords: динаміка; маніпулятор; динамічна модель; диференціальне рівняння; коливання; пружна опора; стрілова система; dynamics; manipulator; dynamic; modelю differential equation; fluctuations; elastic pillar; boom system