Штучний інтелект у STEAM-освіті крізь призму академічної доброчесності: нові правові стандарти відповідальності - Похиленко, Ірина (ДонДУВС, 2026)
Активна цифровізація освітнього простору зумовила стрімке впровадження інструментів штучного інтелекту в навчальну й наукову діяльність, особливо в межах STEAM-освіти, яка поєднує природничі науки, технології, інженерію, мистецтво та математику. Використання інтелектуальних систем, генеративних моделей, автоматизованих платформ і симуляцій значно розширює дидактичні можливості освітнього процесу, водночас актуалізуючи питання академічної доброчесності та юридичної відповідальності за результати освітньої діяльності
Keywords: штучний інтелект; STEAM-освіта; академічна доброчесність; стандарти відповідальності