Формування системи індикаторів економічної оцінки діяльності девелопера: взаємозв’язок бізнес-моделі та ефективності HR-систем - Омельяненко, Марина (КНУБА, 2025)
Функціональна ефективність девелопера у сучасному будівельному секторі постає як багатогранна управлінська категорія, що поєднує економічні, організаційні, технологічні та кадрові складові. В умовах високої конкуренції, урбанізаційного тиску та цифрової трансформації ринку нерухомості девелоперські компанії змушені переосмислювати свої бізнес-моделі, адаптуючи їх до нових вимог ефективності, стійкості та адаптивності. У цьому контексті особливе значення має здатність девелопера функціонувати не лише з високими показниками прибутковості, а й з оптимальним розподілом внутрішніх ресурсів, гнучкістю організаційної структури та максимальною віддачею від системи управління персоналом.
Keywords: економічна оцінка; діяльність девелопера; система індикаторів