Розробка та визначення конструктивних параметрів спеціального бурильного обладнання для роботи в складних грунтах - Смірнов, В. М.; Головань, В. П.; Конопат, О. П. (КНУБА, 2011)
В статті наведено результати досліджень по створенню робочих органів бурильних машин для буріння свердловин в складних грунтах. Запропонована конструкція грунторуйнівної частини - спірального бура оснащеного косокутними або двогранними різцями та подані рекомендації по визначенню параметрів розвантажувального пристрою та шнека ківшового бура.
Keywords: бур; свердловина; різці; шнек; бур; скважина; резцы; шнек; bore; mining hole; chisels; shnek