Етнічні конфлікти : особливості регіонального врегулювання - Циганков, Дмитро Володимирович (Бескиди, 2017)
Актуальною проблемою України є проблема реалізації прав людини, які гарантовані їй Конституцією та іншими демократичними законами держави. Будь- яке право, що передбачено нормами законодавства та гарантоване ним, залишається декларативним, якщо воно не знайшло своєї реалізації в житті людини. Особи з числа національних меншин також бажають використовувати гарантовані їм державою права, втілювати можливості, які надані їм нормами ~ 109 ~ права. За даними останнього перепису населення, національні меншини в Україні становлять 27.3% від усіх жителів. Сьогодні в Україні живуть представники понад 100 націй, серед яких: росіяни, євреї, білоруси, молдавани, болгари, поляки, угорці, румуни, греки, татари, вірмени, цигани та ін. За своєю специфікою нацменшини виявляють почуття національного самоусвідомлення та спільності між собою, а також мають свою культуру та цінності, що не завжди сприймаються державою, на території якої вони проживають, що може стати причинами безлічі конфліктів
Keywords: конфлікт; етнічний конфлікт; 323