Статистична модель діагностування тріщиноутворення у металевих конструкціях - Глива, В. А.; Делас, М. І.; Токарев, В. І.; Клапченко, В. А. (КНУБА, 2013)
Виявлено можливості діагностування процесу появи тріщин у металевих конструкціях за рахунок змін вібраційних характеристик. Розроблено математичний апарат щодо оцінювання розмірів і кількості тріщин внаслідок змін термодинамічних показників.
Keywords: металева конструкція; тріщина; вібрація; діагностика