Сучасний досвід проектування католицьких духовних навчальних закладів України - Жовква, О. І. (КНУБА, 2006)
У статті зроблено короткий екскурс в історію становлення католицької освіти на території України, наведені статистичні дані стосовно стану мережі Містобудування та територіальне планування католицьких духовних навчальних закладів, надана коротка інформаційна довідка про основні католицькі духовні навчальні заклади Західного та Центрального регіонів. У статті також проаналізовано архітектурно-просторову композицію і функціональне зонування деяких католицьких духовних навчальних закладів, висвітлені основні сучасні тенденції у проектуванні католицьких духовних навчальних закладів та католицьких сакральних споруд із навчальним ядром в структурі.