Аналіз технічних рішень, що пропонуються при розробці оптимізованих схем теплопостачання міст України - Приймак, О. В.; Гламаздін, П. М. (КНУБА, 2011)
Останнім часом точиться багато дискусій з приводу реформування житлово- комунального господарства України, в тому числі такої його невід’ємної частини, як комунальна теплоенергетика, яка дійсно знаходиться в скрутному становищі, особливо її технічна база – централізовані системи теплопостачання. Кабінет Міністрів з метою інвентаризації сьогоднішнього стану теплових мереж і прогнозування обсягу фінансування, необхідного для покращення технічного стану і підвищення енергоефективності централізованого теплопостачання виділив спеціальні кошти на реалізацію цієї програми. В рамках цієї програми всі населені пункти України з кількістю мешканців більше за 10 000 чоловік мають розробити за спеціальними стандартами плани енергоефективної реконструкції своїх систем теплопостачання. Для більш ніж двохсот населених пунктів вони вже розроблені, але внесено в Державний реєстр тільки трохи більше половини з них, що пояснюється тим, що якість розроблених схем не завжди дозволяє їх прийняти спеціалізованою Робочою групою при Агенції розвитку житлово-комунального господарства, що є структурним підрозділом Мінрегіонрозвитку і очолює роботи з вирішення даної проблеми.
Keywords: теплопостачання міст; схеми оптимізовані; фінансування теплових мереж; аналіз технічних рішень; 697.34:005.8