Публічне управління та влада: відповідальність як принцип системної організації - Сушинський, Олександр Іванович (Економічна думка, 2016)
Предметом наших розробок є проблематика публічного управління, публічної влади та публічної служби. Вирішення наукового та, насамперед, науково-прикладного завдання сутності організаційно-правових засад розвитку організації публічного управління, публічної влади та публічної служби детерміновано суспільним інтересом засобів гарантування верховенства права та найвищої соціальної цінності, якою є людина, та точніше – громадяни України, їх життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека. Єдиний за своєю сутністю предмет владної діяльності обумовлює проблемність питання компетенції та відповідальності інституційної структури її здійснення.
Keywords: влада; публічне управління; відповідальність; принцип системної організації; 35.071(477)