Розрахункова модель усередненого руху в турбулентній зоні плоских і вісесиметричних пристінних примежовнх шарів - Ткачук, Андрій Яковлевич (КНУБА, 2001)
Доведено, що при уподібненні квазістаціонарної турбулентної течії у Двовимірних примежових шарах аналогічним течіям ідеальної рідини, водночас підпорядковуючи останні граничним умовам до течій в'язкої рідини, можливе створення розрахункових моделей, що дозволяють встановлювати закономірності усе редненого руху в турбулентних течіях. Запропонований спосіб відрізняється від відомих тим, що не розглядаються стохастичні зв'язки між усередненим і пуль саційним рухом, що підвищує фізичну прозорість розрахункових моделей.
Keywords: пристінні примежові шари; турбулентний режим; гідродинаміка; турбулентна зона