Нові підходи до обліку і моніторингу водних об'єктів (тривимірний простір) - Дубницька, М. В.; Крельштейн, П. Д. (КНУБА, 2017)
Проаналізована структура державного управління водними об’єктами в Україні, підходи до їх обліку і моніторингу; досліджені системні проблеми на прикладі водойм м. Києва. Доведена необхідність ведення обліку водних об’єктів у системі 3D кадастру. Запропонований інструмент наповнення такої системи тривимірними даними про водні об’єкти – автоматизований ехолокаційний знімальний комплекс, що має істотні переваги у порівнянні з традиційною технологією ехолокаційної зйомки дна водойм.
Keywords: водні об’єкти; облік і моніторинг; державне управління; 3D кадастр; автоматизований ехолокаційний знімальний комплекс; 332.2:332.3