Проблеми надійності та безпеки системи контролю доступу на основі біометрії - Піддубний, Дмитро; Ізмайлова, Ольга (КНУБА, 2025)
У роботі виділено основні проблеми надійності біометричних систем контролю доступу, серед яких якість зчитування біометричних даних, похибки ідентифікації, зміни фізіологічних характеристик користувачів з часом, а також збої в роботі обладнання. Крім того, проаналізовано загрози безпеки: підробку біометричних даних, атаки на програмне забезпечення, компрометацію баз даних, соціальну інженерію та уразливості каналів передачі даних.
Keywords: біометрія; система контролю доступу; FAR; FRR; EER; підробка; загроза; користувач