Технології інженерного захисту територій від небезпечних геологічних чинників : навч. посіб. - Терновий, Віталій Іванович; Уманець, Ірина Миколаївна; Басараб, Володимир Аксенійович; Махиня, О. М. (КНУБА, 2023)
Наведено технології виконання геотехнічних і будівельних заходів із захисту територій від шкідливих геологічних чинників (зсуви, яри, карст, слабкі і просадні ґрунти, затоплення та підтоплення). Розглянуто способи підготовки до забудови територій, які мають складні інженерно-геологічні умови. Призначено для студентів вищих навчальних закладів спеціальності 192 «Будівництво та цивільна інженерія».
Keywords: технології інженерні; захист інженерний; захист територій; чинники геологічні