Шляхи економного проектування акустики залів за рахунок максимального використання відбитої енергії звуків - Козак, Ю. В. (КНУБА, 2017)
Історія архітектурної акустики свідчить про тенденцію розвитку методів проектування відбиттів для підсилення звуку видовищних та культових залів, завдяки чому в сучасносному акустичному середовищі природні засоби підсилення звуку у вигляді відбиваючих екранів без використання звукопідсилюючої апаратури направляють відбиття на слухачів. Використання поверхонь 2-го та вищих порядків в якості відбиваючих екранів та їх трансформація дозволяють проектувати сучасні зали зі складними формами внутрішніх поверхонь та проводити акустичний розрахунок відбиттів від них.
ПУТИ ЭКОНОМНОГО ПРОЕКТИРОВАНИЯ АКУСТИКИ ЗАЛОВ ЗА СЧЕТ МАКСИМАЛЬНОГО ИСПОЛЬЗОВАНИЯ ОТРАЖЕННОЙ ЭНЕРГИИ ЗВУКОВ
WAYS OF ECONOMY DESIGN OF HALLS ACOUSTICS USING REFLECTED SOUND ENERGY
Keywords: акустика; поверхні 2-го та вищих порядків; трансформовані відбиваючі екрани; поверхня відбитих променів; поверхности 2-го и высших порядков; трансформированные отражающие экраны; поверхность отраженных лучей; surfaces of 2-nd and higher order; transformable reflecting screens; surfaces of reflected rays