Вплив BIM технологій на ефективність управління проєктами в будівництві - Джиганія, Мілана; Клис, Максим (КНУБА, 2024)
Досліджено використання технологій BIM (Building Information Modeling) як інструменту для підвищення ефективності управління будівельними проектами. Описуються основні переваги BIM, такі як покращення комунікації між учасниками проекту, точніше планування ресурсів, зниження витрат і ризиків. Особлива увага приділяється аналізу ролі BIM на кожному етапі життєвого циклу будівлі – від проєктування та будівництва до експлуатації та технічного обслуговування. Стаття демонструє, як впровадження BIM сприяє досягненню більш високої якості будівельних робіт та своєчасного виконання проектів.
Keywords: BIM; цифрове моделювання; оптимізація витрат; зниження ризиків; ефективність проектів; 69.059:004.942