Використання двигуна Стірлінга для промислового глибоководного видобування поліметалевих конкрецій в океані - Баранов, Юрій; Косминський, Ігор; Мельниченко, Микита (КНУБА, 2015)
У статті проаналізовано існуючі конструкції двигуна Стірлінга для підводного буріння. Модифікація традиційного двигун Стірлінга полягає в тому, щоб повністю замінити вид палива (бензин, газ, дизельне паливо та ін.) і паливну систему для роботи на хімічному паливі, а також модифікувати конструкцію з додаванням вакуумної герметичності і агрегату охолоджуючої дії. В результаті отримуємо: повністю екологічний і безпечний для навколишнього середовища двигун; повністю економічне і недороге у виробництві паливо; мінімальну витрату масла; простоту конструкції; низьку вартість витратних матеріалів; збільшену потужність і ККД за рахунок вакууму.
Keywords: двигун Стірлінга; вакуумна герметичність; охолоджувач примусової дії.