Ідентифікація об’єктів критичної інфраструктури : базові методи та критерії - Мельничук, Олег Володимирович (Бескиди, 2019)
Сучасне суспільство потребує надання послуг та обслуговування життєдіяльності на протязі вього свого циклу існування. Для цього створюється інфраструктура з безперебійним функціонуванням, яка сприяє також поліпшенню загального добробуту суспільства і його подальшогому розвитку. Однак, інфраструктурі у всьому світі постійно загрожує значна кількість взаємодіючих антропогенних небезпек і природних явищ, які можуть привести до збою роботи окремих їїоб’єктів або всієї системи інфраструктури в цілому. Навіть, якщо така подія малоймовірна, необхідно враховувати, що її наслідки можуть бути величезними, зокрема, у вигляді людських, економічних втрат, екологічних катастроф, тощо.
Keywords: ідентифікації об’єктів; розвиток критеріїв критичності; критична інфраструктура; 355.451:338.49