Захист водойм від забруднення іонами міді при скиді промислових стічних вод - Трохименко, Г. Г.; Трус, І. М.; Гомеля, М. Д. (КНУБА, 2016)
Приведено результати досліджень зі стабілізаційної обробки води для підживлення водооборотних систем охолодження іонообмінним методом. Показано, що підживлення систем охолодження пом’якшеною водою дозволить впровадити безстічні водоциркуляційні системи охолодження, що забезпечить надійний захист водойм від забруднення іонами міді стічними водами електростанцій.
Keywords: важкі метали; іонний обмін; регенерація; водоциркуляційні системи; heavy metals; ion exchange; ion-exchanger regeneration; water circulating systems; 628.33:628.543.2