Перспективи використання відновлювальних джерел енергії для гірськолижного курорту Драгобрат - Слісаренко, Ілля (КНУБА, 2025)
У роботі розглядається використання відновлювальних джерел енергії для забезпечення потреб у енергопостачанні високогірного гірськолижного комплексу Драгобрат. Проаналізовано потенціал сонячної, вітрової, малої енергетики, а також теплових насосів, з урахуванням місцевих кліматичних та природніх умов. Розглянуто технічні особливості та переваги кожного джерела, їх можливості та обмеження для застосування на потреби автономного забезпечення систем опалення, вентиляції, кондиціонування, гарячого водопостачання та теплопостачання.
Keywords: відновлювальні джерела енергії (ВДЕ); міні ГЕС; сонячна енергія; теплові насоси; вітрові турбіни; автономне енергопостачання; енергоефективність; чиста енергетика