Вплив характеристик магнітного поля при обробці води на показники капілярно-пористих та колоїдних капілярнопористих тіл - Малкін, Е. С.; Журавська, Н. Є. (КНУБА, 2017)
Технологічні системи з омагніченням води дають нестабільні результати. Причиною цього є недостатні дослідження впливу параметрів омагнічення води. У роботі сформульовано гіпотези про доцільність застосування високочастотних електромагнітних полів для посилення їхнього впливу на зміну структури води і покращення стійкості цього процесу. Розроблено теоретичні положення щодо вибору параметрів омагнічення води. Проведено експериментальні дослідження з використанням води, обробленої у високочастотних електромагнітних полях, для капілярно-пористих тіл і колоїдних капілярнопористих тіл. Виконано аналіз впливу різних характеристик магнітного поля при обробці води на показники капілярно-пористих тіл. Запропоновано рекомендації щодо вибору доцільних параметрів процесу омагнічення води. Експериментально показано покращення характеристик отриманих матеріалів при використанні омагніченої води. Результати роботи дозволяють широко впроваджувати омагнічення води для теплопостачання та в технологічних процесах.
Влияние характеристик магнитного поля при обработке воды на показатели капиллярно-пористых и коллоидных капиллярно-пористых тел
Influence of magnetic field characteristics during water treatment on the parameters of capillary-porous and colloidal capillary-porous bodies
Keywords: омагнічена вода; індукція магнітного поля; частота коливань; 504:628.16.086.4