Методичні предиктори референтної моделі оцінки потенціалу розвитку в умовах економічної нестабільності - Некрутенко, Оксана Вячеславівна; Лугіна, Тетяна Сергіївна (КНУБА, 2019)
Діяльність великих промислових підприємств охоплює багато сфер, що взаємодіють як єдиний збалансований організм. Одночасно, на одному підприємстві може відбуватись впровадження проектів розвитку в виробничій сфері, реалізація антикризових заходів в фінансовій сфері, підтримання поточного рівня діяльності в кадровій сфері та ін. Різноманітність завдань, що ставляться перед керівниками окремих підрозділів промислового підприємства обумовлює виникнення такої проблеми як оптимальний розподіл ризику при впровадженні чи реалізації тих чи інших проектів стратегічного або антикризового характеру. Вирішення такого завдання з оптимізації ризиків зводиться до пошуку найоптимальнішого набору управлінських рішень з керування ризиками. Можна виділити найбільш поширені види таких рішень на стратегічному рівні: відмова від ризику; зниження ризику; передача ризику стороннім організаціям; прийняття ризику
Keywords: промислове підприємство; управління ризиками промислового підприємства; стратегія розвитку промислового підприємства; система оцінювання ризиків; 69.003:658.152; 005.8