Підсилення і відновлення будівельних конструкцій при реконструкції архітектурних пам’ятників Сирії - Аліа, Мохамад Гіяс (My University, 2015)
Дисертаційна робота є експериментальним дослідженням, в якому використано великий обсяг нормативних, бібліографічних та архівних джерел, що визначає особливості підсилення та відновлення архітектурних пам'яток, аналізує практичний досвід реставрації, дозволяє широко впроваджувати отримані результати для реконструкції стародавніх споруд. Автором надано низку конструктивно-технологічних пропозицій щодо ефективного підсилення та відновлення памятників архітектури.
Keywords: підсилення; реконструкція; пам’ятки архітектури; охорона культурної спадщини; консервація; реставрація; відновлення; 69.059.32