Дослідження проблеми утилізації відходів в Україні - Зубченко, Н. О. (КНУБА, 2015)
У статті поставлено питання щодо масштабів утворення і накопичення в Україні відходів. Зроблено аналіз існуючих методів підготовки до переробки і утилізації відходів. Приведені приклади розроблених та використовуваних ефективних технологій утилізації відходів в окремих містах України. Існуючі способи утилізації та знешкодження твердих побутових відходів потребують реорганізації в цілях забезпечення охорони здоров’я населення та запобігання забрудненню навколишнього середовища.
Keywords: рециклінг (переробка, утилізація); вторинне використання; тверді побутові відходи; поводження з відходами; сталий розвиток; сміттєпереробний завод; національний проект «Чисте місто»; 72.023:628.47