Становлення архітектурної археології: історія та сьогодення - Веприцька, К. Д. (КНУБА, 2018)
У статті розглянуто питання розвитку архітектурної археології, визначені основні персоналії, діяльність яких значно мірою вплинула на розуміння необхідності застосування археологічних методів при дослідженнях пам’яток архітектури. Визначено характеристики етапів формування архітектурної археології та їх часові рамки. Зазначено основні характеристики сучасного стану архітектурної археології в Україні та країнах Європи.
Становление архитектурной археологии: история и современность
Development of architectural archeology: history and presentation
Keywords: архітектурна археологія; спадщина; пам’ятка архітектури; розкопки; реставрація; консервація; архитектурная археология; наследие; памятник архитектуры; раскопки; реставрация; консервация; architectural archaeology; heritage; architectural monument; excavations; restoration; conservation