Розподіл напружень в основі стрічкових фундаментів - Цимбал, С. Й.; Шахмохаммаді, М. (КНУБА, 2009)
Наведено вирішення задачі про розподіл напружень в пористому середовищі, яким є ґрунти, від вертикальної зосередженої сили, що діє на поверхні та в основі стрічкових фундаментів з урахуванням стану ґрунтів через коефіцієнт пористості. Проведено порівняльний аналіз розподілу напружень в суцільному і пористому середовищах. Показано вплив коефіцієнта пористості на формування напружень в основі стрічкових фундаментів.
Keywords: розподіл напружень; стрічкові фундаменти; ґрунти; пористе середовище; суцільне середовище; 624.153.525