Сучасні системи природного освітлення : полі світловоди - Радомцев, Д. О. (КНУБА, 2012)
На сучасному етапі розвитку світлотехнічних наук створено багато інженерних вирішень щодо задовільнення вимог природної освітленості у складних об’ємно-планувальних умовах. Одним з них є використання гібридних систем природного освітлення, що уловлюють та транспортують природній світловий потік за допомогою світловодів. У статті поданий огляд існуючих систем та перспективи щодо їх подальшого дослідження.
Keywords: енергозбереження; природне освітлення; системи природного освітлення; гібридна система освітлення; полий світловод; 628.921/.928; 535.625.2