Чудотворні ікони в українських жіночих монастирях - Калинюк, Анна (КНУБА, 2025)
У роботі досліджено значення трьох чудотворних ікон Пресвятої Богородиці – Зимненської, Кременецької «Всіх скорботних радість» та «Троєручиця» – у духовному, культурному та мистецькому контексті України. Розкрито їхню історичну спадщину, роль у формуванні релігійної свідомості, а також вплив на розвиток іконопису, церковної архітектури та культури паломництва.
Keywords: чудотворна ікона; монастир; Візантія; Божа Матір; святиня; кіота; духовенство; архітектура