Автоматизация управления нестационарными колебаниями (переходных процессов) вибрационных систем: 1. Метод дискретизации на основе модального анализа - Човнюк, Ю. В.; Діктерук, М. Г. (КНУБА, 2011)
Застосован наближений метод дослідження нестаціонарних коливань (перехідних процесів) вібраційних систем (ВС) з розподіленими параметрами. Пропонується загальний спосіб побудови дискретних механічних моделей досліджуваних ВС. Метод дозволяє перші n форми коливань ВС враховувати повністю, а інші - приблизно на основі квазістатичного підходу.
Keywords: метод; нестаціонарні коливання; вібраційна система; дискретна механічна модель; квазістатичний підхід; метод; нестационарные колебания; вибрационная система; дискретная механическая модель; квазистатический подход; method; non-stationary vibrations; oscillation system; discrete mechanical model; quasistatic approach; 534