Технологічні аспекти створення багаторівневих зелених дахів - Дмитрієнко, Олександра; Щурова, Вікторія (КНУБА, 2025)
У роботі розглянуто багаторівневі зелені дахи як сучасний напрям архітектурної практики, що поєднує інженерні технології, екологічні рішення та соціальні функції. Проаналізовано основні конструктивні виклики, пов’язані з несучою здатністю, гідроізоляцією, дренажем і зрошенням. Окрему увагу приділено типології систем, підбору рослинності, а також інтеграції зелених дахів із відновлюваною енергетикою. Розглянуто світовий досвід реалізації подібних рішень та можливості їх адаптації в Україні.
Keywords: багаторівневі зелені дахи; архітектура; екологічність; енергоефективність; урбаністика